Betreed de Chinese E-commerce markt met Tmall Global


Exporteren naar China is nog nooit zo makkelijk geweest. Niet langer hoef je grote hoeveelheden geld en tijd te investeren, of de ingewikkelde regelgeving te doorgronden. Met Tmall Global bereik je zonder veel moeite de Chinese consument. Profiteer van de toenemende koopkracht in China en start met E-commerce in China. AsiaAssist is een gecertificeerde partner van Tmall. Wij kunnen u helpen uw rendement te maximaliseren!

Wat is Tmall Global?

Tmall Global is een dochter van Tmall, het grootste E-commerce platform ter wereld. Tmall Global richt zich op buitenlandse bedrijven die met originele en authentieke merkproducten van hoge kwaliteit de Chinese markt willen betreden. Alleen bedrijven die buiten China zijn gevestigd kunnen van Tmall Global gebruik maken. Ook eist het platform dat je het merkrecht van de verkochte producten hebt, buiten China aan consumenten mag verkopen en een goede reputatie hebt.

Tmall Global richt zich, anders dan Tmall, op buitenlandse bedrijven die fysiek niet in China gevestigd zijn. Doordat Tmall global de logistiek voor rekening neemt, ofwel via dropshippers, dan wel via een entry port in één van de Chinese vrijhandelszones, kan levering binnen 5 tot 8 werkdagen geschieden.  Tmall Global is daarmee de ideale partner voor bedrijven met crossborder E-commerce ambities.

Hoe open ik mijn E-commerce winkel in China?

Open een crossborder E-commerce winkel via Tmall Global en lever direct aan de Chinese consument. Hierbij moet u worden ondersteund door een Tmall Partner Bureau of een TP Operator.

Eisen

Er zijn een aantal vereisten waaraan uw bedrijf moet voldoen voordat u een Tmall Global webshop kunt openen. Om te beginnen moet uw bedrijf (1) buiten China geregistreerd staan, (2) buiten China aan de consument leveren, (3) het merkrecht bezitten (of anderszins gerechtigd zijn producten van het merk te verkopen).

Ook geldt een aantal eisen rondom de bedrijfsvoering. Om te beginnen eist Tmall Global dat alle producten echt zijn en dat (1) een herkomst certificaat (Certificate of Origin) overlegd kan worden. Ook moeten (2) alle producten voorzien zijn van een etiket met daarop (in het Chinees) een productomschrijving, de relevante cijfers in internationale meeteenheden en de Chinese “Wang Wang” informatie. Ook moet (3) binnen 72 uur aan consumenten geleverd worden en moet een track-and-trace systeem aanwezig zijn. Tenslotte (4) moeten alle retouren in China worden afgehandeld.

Wat voor winkel?

Tmall Global kent drie verschillende type winkels: de flagship store, de specialty store en de franchise store.

Flagship Store

Dit type winkel verkoopt alleen producten met een geregistreerd handelsmerk (® of ™). Dit type winkel kan alleen in bezit zijn van de formeel vertegenwoordiger van een merk, danwel iemand die de exclusieve rechten op het merk in bezit heeft.

Specialty Store

De specialty store is voor handelaren die een geografisch onbeperkt recht hebben om binnen de Chinese grenzen een merk te voeren.

Franchise Store

De Franchise is voor handelaren die verschillende soorten producten willen verkopen. Hierbij kan een handelaar meerdere producten van één merk verkopen, of producten van diverse (sub-)merken die in handen zijn van dezelfde eigenaar.

Wat kan AsiaAssist voor u betekenen?

1)Registratie
AsiaAssist kan het hele registratieproces van u overnemen. We registreren u niet alleen bij Tmall Global, maar zorgen er ook voor dat u een AliPay account krijgt, zodat consumenten hun bestellingen kunnen afrekenen.

2) Fullfillment
AsiaAssist kan uw Warehouse Management System (WMS) volledig integreren met de relevante crossborder E-commerce platforms uit China.

3) Lokalisatie
Een van de grote uitdagingen van de Chinese markt is het enorme cultuurverschil. De specialisten van AsiaAssist vertalen uw aanbod niet alleen, maar zorgen voor een volledige lokalisatie. Uw webshop en productaanbod wordt volledig afgestemd op de Chinese cultuur en de mindset van de consument.

4) Strategie en marketing
Crossborder E-commerce is wel wat breder dan het openen van een webshop. AsiaAssist helpt  uw winkel te positioneren en uw salesstrategie op te zetten. We doen marktonderzoek en segmenteren de markt voor u, zodat u de juiste doelgroep kan bereiken. Ook helpen we u bij het opzetten van de marketingstrategie en doen we de media-inkoop voor u. We helpen u om (targeted-) traffic te genereren en een hoge conversie te behalen. Alles voor het maximale rendement!

5) Klantenservice
De Chinese consument hecht, ook online, grote waarde aan ondersteuning. Wist u dat de klantenservice bij ruim 70% van de verkopen in China een bijdrage levert? Wij kennen de klant en wijzen hem op de voordelen van uw product en helpen hem bij zijn aankoopbeslissing. Ook beantwoorden we alle vragen die de consument heeft.

6) Winkelmanagement
Ook nemen we de dagelijkse gang van zaken “op de vloer” voor onze rekening. Of het nu gaat om de winkelinrichting of om het verzinnen van promotie-acties, wij pakken het voor u op!

Betreed de Chinese e-commerce markt vandaag nog! De consumentenmarkt in China groeit en de koopkracht van de Chinese consument neemt toe. Profiteer hiervan en open vandaag nog uw webshop in China met Tmall Global.