Chinees Nieuwjaar & Hongbao : Oude tradities en nieuwe technologie.

Tijdens het Chinese Nieuwjaar, geen oliebollen of champagne maar een rode envelop met geld. Deze rode enveloppen worden ook wel Hongbao genoemd. Chinezen houden van de kleur rood en beschouwen het als symbool van energie en geluk.

Het geven van een Hongbao is een manier om vrienden en familie veel geluk te wensen

 

Of je nu in China bent voor zaken of voor je plezier, je zult vast situaties tegenkomen waarin er van je wordt verwacht dat je een Hóngbāo (rode envelop) geeft. Deze rode pakketten zijn gevuld met een hoeveelheid geld en worden gegeven als een geschenk. De rode kleur van de envelop symboliseert veel geluk en er wordt ook verondersteld dat het kwade geesten af​weert

Tijdens het Chinese Nieuwjaar wordt er van mensen met een hogere positive verwacht dat zij aan iemand met een lagere positie een envelop geven; bazen en managers geven bijvoorbeeld een envelop aan hun werknemers en ouders geven er een aan hun kinderen.

Een tip bij het geven van een rode envelop : vermijd het geven van bedragen met het nummer ‘4’ wat in het Chinees klinkt als ‘dood‘, en wordt dus als dikke pech beschouwd. Het beste bedrag begint of eindigt met een acht, omdat het nummer  ‘8 ‘ klinkt als ‘rijkdom’ en ‘fortuin‘.

Ontvang de rode envelop altijd met beide handen. Het is onbeleefd om met één hand een cadeau te accepteren en open nooit de rode envelop of cadeau maar doe dit altijd privé (om gezichtsverlies te voorkomen).

In de afgelopen jaren is het bij jonge mensen extreem populair geworden om de ‘rode enveloppen’ via WeChat te verzenden. Het is een nieuwe manier geworden om vrienden of familieleden te begroeten tijdens de Chinese Nieuwjaarsperiode.

In een land waar 95% van de internetgebruikers met hun mobiele apparaten internetten, sturen steeds meer mensen hun rode enveloppen naar hun familieleden en vrienden via WeChat, waardoor het een spel wordt van wie ze het snelst kan openen.

Met deze power-app kan je gemakkelijk geld versturen, ontvangen , je elektriciteitsrekening betalen en zelfs tickets voor de bioscoop boeken. Op onze site kom je meer te weten over hoe de e-commerce markt inspeelt op deze nieuwe manier van online betalen. Dit jaar tikte Wechat de één miljard gebruikers aan ! Een ideaal platform dus om uw diensten en producten aan te bieden.